Online services to check Android’s malware

Posted: 07/03/2013 in Uncategorized

Online virusscanner checkt ook Android-apps

Gisteren,13:05 doorRedactie

 De populaire online virusscanner VirusTotal kan naast Windows- en Mac-bestanden nu ook Android-applicaties op kwaadaardige code controleren. Het gaat om gedragsanalyses die via een zelfontwikkelde sandbox-omgeving achterhaald worden. Aan de hand hiervan kan beter worden bepaald of het om onschuldige of kwaadaardige Android-applicaties gaat. 

VirusTotal gebruikt de engines van zo’n 40 anti-virusbedrijven om bestanden op malware te scannen. De website gebruikt hier niet de volledige functionaliteit van de virusscanners voor, maar detecteert voornamelijk via virushandtekeningen. 

Hoewel VirusTotal niet bedoeld is om virusscanners met elkaar te vergelijken, wordt dit wel vaak gedaan. De dienst werd vorig jaar door Google overgenomen.

Google neemt online virusscanner VirusTotal over

08-09-2012,10:26 doorRedactie

De populaire online virusscannerdienst VirusTotal is door Google overgenomen, zo laten de ontwikkelaars weten. VirusTotal biedt internetgebruikers de mogelijkheid om verdachte bestanden door zo’n 40 verschillende virusscanners te laten scannen. Het is daarmee een goede second opinion voor de desktop virusscanner. Ook brengt het in kaart welke virusscanners bepaalde malware detecteren en welke niet, hoewel de uitslag van VirusTotal geen graadmeter is. 

De online dienst gebruikt voor de meeste scans namelijk niet de volledige functionaliteit van de gebruikte virusscanners, zoals gedragsanalyse en heuristieke detectie. Toch wordt VirusTotal bij veel analyses gebruikt om aan te geven welke virusscanners bepaalde malware wel en niet herkennen. 

Samenwerking 
Google was al geruime tijd partner van VirusTotal en heeft nu besloten de dienst volledig over te nemen. “Dat is goed nieuws voor jullie en slecht nieuws voor malwaremakers”, zo laat het VirusTotal Team weten. Door de inbreng van Google zal de kwaliteit van de onderzoekstools veel sneller verbeteren en door Google’s infrastructuur zullen de tools beter beschikbaar worden. 

 

Het VirusTotal team stelt verder dat het onafhankelijk van Google zal blijven opereren. “Dit is een spannende stap voorwaarts. Google heeft een goede geschiedenis om mensen veilig op het web te houden en we kijken ernaar uit om samen met hen cybercriminelen te bestrijden.”

source and one more

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s