Windows Azure Storage certificate expired?

Posted: 23/02/2013 in Uncategorized

original link [https://www.security.nl/artikel/45301/1/Verlopen_SSL-certificaat_nekt_Windows_Azure_cloudopslag.html]

 

Vandaag,07:57 doorRedactie
Microsoft heeft het SSL-certificaat van de Windows Azure cloudopslag laten verlopen waardoor gebruikers foutmeldingen kregen en niet meer via HTTPS verbinding konden maken. Het probleem werd als eerste door gebruikers van de clouddienst opgemerkt. Bij een aantal gebruikers stopten applicaties met werken omdat ze geen verbinding meer konden maken. 

“Dit is onacceptabel. Word ik verondersteld een enterprise app op dit platform uit te brengen?”, aldus een gebruiker op het Microsoft forum. Een ander gebruiker noemt de uitval ironisch, omdat Microsoft hem vorige week nog waarschuwde dat zijn certificaat over drie maanden zou verlopen. “En Microsoft heeft geen alarm voor hun eigen certificaten die verlopen??” 

HTTPS 
Twee uur na de eerste melding op het Microsoft forum verscheen er een reactie van het bedrijf dat de clouddienst met een wereldwijde storing te maken had. Uiteindelijk stelde Microsoft dat het HTTP-verkeer niet door het verlopen certificaat getroffen was, maar veel gebruikers hadden moeite om hun applicaties zo aan te passen dat die met HTTP in plaats van HTTPS verbinding maakten. 

Microsoft heeft inmiddels het SSL-certificaat verlengd en verwacht dat het HTTPS-verkeer zich ‘geleidelijk’ zal herstellen, aldus een melding op het Windows Azure Service Dashboard. De storing duurde zo’n zeven uur bij elkaar. 

 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s