A new generation of mobile pentest device / Android-tablet omgetoverd tot mobiele hackeenheid

Posted: 23/02/2013 in Uncategorized

original link

 

Een Amerikaans bedrijf zal volgende week een Android-tablet onthullen dat het tot mobiele hackeenheid heeft omgebouwd. De Pwn Pad is een product van de Pwnie Express en is gebaseerd op Google’s Nexus 7 tablet. Het apparaat is bedoeld voor security professionals en penetratietesters die de veiligheid van zowel bedrade als draadloze netwerken willen testen. 
Naast al bestaande hackingtools die voor het Android-platofrm beschikbaar waren, zijn er ook verschillende nieuwe tools overgezet. Zo is het de ontwikkelaars gelukt om populaire WiFi-hackingtools zoals Aircrack-ng en Kismet op een Android-toestel werkend te krijgen. 

Daarnaast zijn er ook andere tools waaronder Wifite-2, Netcat, Cryptcat, Nikto en bluelog aanwezig. Het besturingssysteem is een combinatie van Android OS 4.2 en Ubuntu 12.04. 

Hardware 
“Elke pentester die we kennen heeft een telefoon, een tablet en een laptop, maar niemand is in staat om vanaf de tablet penetratietests uit te voeren” zegt Pwnie Express CEO Dave Porcello tegenover Wired. De kernel van het Android-besturingssysteem ondersteunt standaard niet de draadloze features die deze tools nodig hebben. 

Pwnie Express wist dit op te lossen door een TP-Link wireless adapter packet injection op Android te laten ondersteunen. Door de extra antenne heeft de tablet ook een tien keer groter bereik dan met de normale WiFi-chip mogelijk is. 

Broncode 
Verder beschikt de accu over een grotere capaciteit, waardoor de tablet langer meegaat en zijn er andere hardwarematige uitbreidingen beschikbaar, zoals Bluetooth USB, USB Ethernet en een USB On-The-Go kabel. 

Het toestel gaat 795 dollar kosten, wat omgerekend 600 euro is. Voor wie al over een Android-tablet beschikt zal Pwnie Express de broncode van de Pwn Pad beschikbaar maken, zodat de software ook voor andere Android-apparaten kan worden aangepast. De Pwn Pad is vanaf april verkrijgbaar. 

 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s